1_ce8418eef248471ebccd33b3563a6bd6.jpg

Winkelcentrum Stokhorst

Dat het oude winkelcentrum Stokhorst niet meer van deze tijd is werd in 2012 bevestigd toen de locatie werd uitgeroepen tot de lelijkste plek van Nederland. WSP InfraOntwikkeling is, in opdracht van ontwikkelcombinatie MVAP, al sinds 2008 betrokken bij de revitalisering van dit gebied. Het project omvat onder andere drie te realiseren bouwblokken met daarin ruim honderd appartementen en tussen de 5000 en 6000 vierkante meter aan commerciële ruimte. Hierin zal onder andere plaats gemaakt worden voor de Lidl, de Emté en de Kruidvat. De bouw wordt uitgevoerd door het VolkerWessels bouwbedrijf Goossen Te Pas.

WSP InfraOntwikkeling draagt vanuit VolkerWessels zorg voor het ontwerp van het openbaar gebied en de uitvoering van de bouw- en woonrijpwerkzaamheden welke de komende jaren gefaseerd plaatsvinden. Afgelopen jaar is het eerste bouwblok (A) en de herinrichting rondom de Hortensiaflat volledig afgerond. In de komende jaren worden de gebieden rondom bouwblok B en C bouw- en woonrijp gemaakt. Verhoeve Infra voert de uitvoeringswerkzaamheden in opdracht van WSP InfraOntwikkeling uit. Visser Smit Hanab en Vialis dragen zorg voor de kabels en leidingen en de openbare verlichting.

 

Het duurt nog even voor Stokhorst helemaal vernieuwd is, maar voor de titel ‘de lelijkste plek van Nederland’ mag een nieuwe locatie gekozen worden. Volgens wethouder Hateboer wordt de nieuwe locatie érg mooi en krijgt Enschede er weer een visitekaartje bij.