13692966_264160273976132_8657672389007297497_o.jpg

Waterfront

Waterfront is een Design & Construct project en wordt gerealiseerd door Ontwikkelingscombinatie Waterfront Dalfsen (OCW). OCW is een samenwerkingsverband tussen de ontwikkelaars Loostad en VolkerWessels Vastgoed. In zijn totaliteit bestaat het plan uit ongeveer 32 woningen, 42 appartementen, winkels, een supermarkt en horeca.

Midden tussen de historische dorpskern van Dalfsen en de rivier de Vecht is WSP InfraOntwikkeling betrokken bij de ontwikkeling van het project Waterfront. Op deze unieke locatie waren voorheen de Eshuisfabriek en het oude gemeentehuis gevestigd. Met de sloop van deze gebouwen is er plaats gemaakt voor nieuwbouw. Alle nieuwbouw is ontworpen op basis van een dorpse architectuur met een karakteristieke uitstraling. Woningen vallen van de buitenkant niet op als nieuwbouw en het hele Waterfront is passend bij de omgeving ontworpen. Alle straten zijn uitgevoerd in verschillende soorten gebakken klinkers. Karakteristieke historische gebouwen, zoals de Witte Villa, de Cichoreifabriek en de molen, zijn bewaard gebleven.

 

WSP InfraOntwikkeling heeft het ontwerp en de civiele werkzaamheden aangenomen van OCW en heeft daarnaast een coördinerende rol. Bij het Design gedeelte werkt WSP InfraOntwikkeling samen met GAIM waarbij doormiddel van een eisenverificatie wordt gewaarborgd dat het ontwerp van de buitenruimte voldoet aan het Programma Van Eisen van de gemeente Dalfsen. In opdracht van WSP InfraOntwikkeling wordt het Construct gedeelte door KWS Infra, vestiging Zwolle, uitgevoerd.

 

Een grote uitdaging in het ontwerptraject was om op deze prachtige plek veel kwaliteit te geven aan de nieuwe buitenruimte maar tegelijkertijd toch binnen het aangenomen taakstellende budget te blijven. Er is budgetgestuurd ontworpen waarbij goed is geluisterd naar de belangen en wensen van de gemeente, ontwikkelaar, waterschap, nutsbedrijven en eindgebruiker. Dit traject loopt al vanaf 2010 en vandaag de dag zien we deze prachtige locatie echt tot bloei komen.

 

Op 9 april 2016 zijn er door Waterschap Groot Salland, de gemeente Dalfsen en de Ontwikkelingscombinatie Waterfront  Dalfsen voor drie deelprojecten langs de Vecht symbolisch drie mijlpalen gemarkeerd. Het ging hier om de oplevering van de nieuwe waterkering, de voltooiing van de lage wandelpromenade langs de Vecht en de start van de bouw van het appartementencomplex. De nieuwe waterkering is het eerste afgeronde project van het Hoogwaterbeschermingsprogramma en is gerealiseerd door Elja Beton & Waterbouw. Het totale plan zal naar verwachting rond 2018 gereed zijn.