paleiskwartier.jpg

Paleiskwartier

BV Paleis Kwartier, een publieke private samenwerking, is al meer dan 25 jaar bezig met de gebiedsontwikkeling van Paleiskwartier in Den Bosch. In de komende jaren zal herontwikkeling van Paleiskwartier Zuid worden afgerond.  De BV Paleis Kwartier heeft het voormalige industrieterrein van 18,5 ha aan de westzijde van het station getransformeerd tot een levendig woon-, werk- en leergebied.

Transformatie

Paleiskwartier heeft het. Een stijlvol appartement, luxe penthouse, of comfortabele studio. Het Paleiskwartier staat voor modern wonen met een flinke vleug Bossche gezelligheid. Met opvallende, gedurfde architectuur en alle voorzieningen die het leven prettig maken in de buurt. Een heerlijke plek om te wonen, dicht bij het historische stadscentrum en aan de rand van het groen. Het 18,5 ha grote plan, bestaat uit een mix van functies en een gevarieerd programma met in totaal 1800 woningen en 150.000m2 BVO aan kantoren en commerciele ruimtes. Midden in het gebied ligt een grote vijver met daaronder een parkeergarage.

Infra werkzaamheden

WSP InfraOntwikkeling ontwerpt en realiseert voor de BV PK alle toekomstige openbare infrastructuur welke tevens worden overgedragen aan de gemeente Den Bosch. Het project zit momenteel in de eindfase. In de komende jaren zal de laatste opstalontwikkeling genaamd Palazzo worden gebouwd en zal gebiedsontwikkeling / transformatie worden voltooid.