jazz3.jpg

Jazz-City - Roermond

In het levendige Jazz City mixen shoppers en bewoners, en wordt de Maas weer echt onderdeel van de stad. Flaneer over de fraai ingerichte boulevard, of bewonder de stad vanaf het water: in Jazz City vinden levensgenieters alle ruimte. Een inclusieve leefomgeving, met sociale huur, particuliere middenhuur en middeldure tot exclusieve koop. Een plek waar wonen en leisure centraal staan, met het Designer Outlet Center (DOC) als ware trekpleister. Jazz City is een gebiedsontwikkeling van SDK Vastgoed.

Bruisend en volwaardig Stadsdeel van Roermond

De uitbreiding van het huidige Designer Outlet Center wordt aangevuld met verblijfsrecreatie in de vorm van een hotel en plezierboten bij Boulevard Nautique, de bourgondische Boulevard met wandelpromenade en appartementen aan het water. Jazz City is de nieuwe trekpleister voor jong en oud, voor toerist en bewoner, in het altijd gezellige Roermond.

Jazz City beslaat in totaal een gebied van ca. 6 ha. waar verschillende functies worden gerealiseerd, namelijk winkelformules (17.000m2), horeca (3.000m2), hotel (6.500m2), 330 appartementen en 4.300 parkeerplaatsen.

 

 

Gebiedsvisie

In 2012 is het masterplan voor Jazz City afgerond. Sinds de komst van het Designer Outlet Center in 2001 heeft de stad Roermond een enorme impuls gekregen. Het Designer Outlet Center trekt jaarlijks circa 8 miljoen bezoekers uit onder andere Nederland, België, Duitsland en uit Azië. Met een achterland van 26.000.000 inwoners binnen een straal van 1,5 uur autorijden vanuit Roermond, zal door de komst van Jazz City het gebied ten noorden van de N280 een nog grotere aantrekkingskracht hebben op consumenten en recreanten.

 

Door de veelzijdigheid is dit gebied een uniek platform voor ambitieuze horecaondernemers en commerciële exploitanten. De diverse (horeca)pleinen zorgen voor een goede verbinding en een bruisende sfeer. In 2023 is Jazz City volledig gerealiseerd en zal het naar verwachting 10 miljoen bezoekers per jaar trekken.

 

Infra Werkzaamheden

WSP InfraOntwikkeling ontwerpt en realiseert voor Jazz City alle infrastructuur op zowel toekomstig particulier alsmede openbare grondgebied. De openbare infrastructuur wordt opgeleverd en overgedragen aan de gemeente Roermond. Het project is momenteel voor ongeveer drie kwart gerealiseerd.