cgroot.jpg

Duinhof Oost

In opdracht van aannemersbedrijf Van der Poel verzorgt WSP InfraOntwikkeling de ontwikkeling van de openbare ruimte van het project Duinhof Oost te Cadzand-Bad. In het kader van project Duinhof Oost worden, aan de voet van de duinen en op steenworp afstand van het strand, 60 appartementen en 29 hoogwaardige recreatiewoningen gerealiseerd. 

De voorbereiding van het werk is door WSP InfraOntwikkeling begin 2014 opgestart. De uitvoering is eind 2015 begonnen en de werkzaamheden zullen medio 2017 worden afgerond. WSP InfraOntwikkeling heeft in het voortraject de coördinatie verzorgd van onder meer het explosievenonderzoek, het flora en fauna onderzoek en het verwijderen/aanleggen van diverse kabels en leidingen. Verder heeft WSP InfraOntwikkeling het gehele ontwerptraject aangestuurd van Voorlopig Ontwerp (VO) naar Definitief Ontwerp (DO) en tot slot het Uitvoeringsontwerp (UO). Tijdens dit traject is WSP InfraOntwikkeling de schakel geweest tussen aannemersbedrijf Van der Poel, de diverse nutspartijen en de gemeente Sluijs.

 

WSP InfraOntwikkeling heeft parallel aan het ontwerptraject de kosten bepaald voor de infrastructuur, waarna dit werk voor een vastgesteld budget op verzoek van aannemersbedrijf Van der Poel aan WSP InfraOntwikkeling opgedragen is. Eventuele kostenrisico’s zijn hiermee voor de klant ingekaderd. De uitvoering van het werk is ondergebracht bij een lokale vestiging van KWS Infra waarbij WSP InfraOntwikkeling als de schakel tussen de aannemer, de ontwikkelaar en de gemeente Sluijs heeft gefungeerd. De klant heeft hierdoor één aanspreekpunt als het over infra gaat!