11055-17.jpg

DC Westfields

Op 30 hectare grond in de gemeente Oirschot, industrieterrein Westfields, zijn een drietal ontwikkelingen waar WSP InfraOntwikkeling betroken is. Één van de ontwikkelingen is van het distributiebedrijf DPD die op 12,5 hectare een sorteercentrum realiseerd. Door VolkerWessels wordt op 15 hectare een XXL distributie centrum ontwikkelt. Ten slotte realiseert de gemeente Oirschot een nieuwe ontsluitingsweg voor het gehele industrieterrein Westfields, de “Middenas-weg”.

DPD sorteercentrum

DPD is gestart met een gefaseerde bouw van een sorteercentrum van 17.000 vierkante meter welke een uiteindelijke omvang krijgt van 23.000 vierkante meter. Bij volledig functioneren van de sorteerlocatie, worden 50.000 pakketten per uur gesorteerd (piekcapaciteit).  Met deze nieuwe hub kan DPD meegroeien met de mogelijkheden en vragen uit de markt.

DC Westfields

Naast de pakketvervoerder DPD zal het industrie terrein Westfields versterkt worden met een mega distributie centrum "DC Westfields".

DC Westfields is een samenwerking tussen SDK Vastgoed,  MG Real Estate en VolkerWessels Logistics Development. Het distributiecentrum krijgt een totale oppervlakte van 88.00m2 en is onder te verdelen in een drietal verhuur-units. Het pand is met name geschikt voor internationale logistiek dienstverleners en verladers die zich onder andere bezighouden met e-fulfilment activiteiten. 

Middenas-weg

Om het toenemende transportverkeer voor beide ontwikkelingen aan te kunnen, wordt een nieuwe ontsluitingsweg gerealiseerd  op het omliggende weggennet in opdracht van gemeente Oirschot.   

Infrawerkzaamheden

In samenwerking met de betrokken partijen verzorgt WSP infraOntwikkeling van ontwerp tot aan realisatie voor DPD en DC Westfields aan de hand van gebruik en wensen van de betrokken partijen. De middenas-weg wordt gerealiseerd in samenwerking met alle stakeholders van het industrieterrein Westfields.

Uitvoering

De ontwikkeling DPD en het infra-project voor de Middenas-weg zijn reeds gestart en worden volgend jaar afgerond (2019). In het najaar van 2018 wordt gestart met de realisatie van het distributie centrum DC Westfields.