Ulft 1.jpg

Centrumplan

Het centrum van Ulft, gelegen in de Gemeente Oude IJsselstreek, heeft een opknapbeurt gekregen. De plannen hiervoor zijn rond 2006 gestart met doel het hart van Ulft tot een aantrekkelijk en gezellig centrum te maken waar het goed wonen, winkelen en werken is. De ontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed heeft haar steentje hier aan bij gedragen door in fase 1 31 appartementen, 5 ondernemerswoningen en 2.432 m2 commerciële ruimte toe te voegen. Een belangrijk onderdeel van dit Centrumplan was een nieuw verkeerscirculatieplan waarbij de Kerkstraat werd getransformeerd tot voetgangersgebied. Naast het toevoegen van bebouwing en het upgraden van het bestaande aanbod is veel aandacht besteed aan het openbaar gebied dat een kwalitatief hoogwaardige uitstraling diende te krijgen.

Als partner van VolkerWessels Vastgoed is WSP InfraOntwikkeling aangehaakt bij dit plan om alles met betrekking tot de civiele werkzaamheden in het plan te coördineren. Een ontwikkeling van een centrumplan brengt met zich mee dat er extra aandacht uit gaat naar onderwerpen als bereikbaarheid en veiligheid. De belangen van alle betrokken partijen, waaronder de plaatselijke ondernemersvereniging, dienen op elkaar afgestemd te worden dat uiteindelijk heeft geresulteerd in een doordachte fasering en oplevering. WSP InfraOntwikkeling heeft dit proces begeleid.

 

Behalve het waarborgen van de beoogde kwaliteit in het plan heeft WSP InfraOntwikkeling ervoor gezorgd dat de geplande civiele werkzaamheden binnen het gestelde budget zijn uitgevoerd. WSP InfraOntwikkeling heeft het ontwerptraject aangestuurd en kon hierdoor de budgetverantwoordelijkheid overnemen. Het eerste deel van de gehele centrum ontwikkeling is naar tevredenheid uitgevoerd. WSP InfraOntwikkeling kijkt ernaar uit om samen met VWvastgoed en de Gemeente Oude IJsselstreek de volgende fases in ontwikkeling te brengen.