Fietsen voor Kika door de Dolomieten

Collega René Verstraate heeft weer de nodige meters gemaakt voor het goede doel KiKa (kinderkankerfonds) in de Dolomieten. Met 450+ kilometers en 12000+ hoogtemeters zijn wij als trouwe sponsor zeer trots dat René de finish heeft behaald. Samen met zijn medekandidaten heeft hij een bedrag van bijna 900.000 euro bij elkaar gefietst!

Afbeelding5.jpg

Dit jaar was het voor René een beleving ansich, ondanks dat hij al meerdere keren deze ‘Giro di KiKa’ heeft gedaan in noord Italië. Anders dan vorige jaren, werd dit jaar namelijk de zwaarste etappe al op de eerste dag gereden. Naast de behoorlijke col’s (bergbeklimmingen) scheen de zon die dag volop en dus was het warm, waardoor het een loodzware dag werd. Etappe 2 begon als een mooie dag, waarna het weer omsloeg, met onweer en regenbuien. De volgende etappes (3 en 4) zijn daarom vanwege het onstuimige weer tenslotte ingekort. Als laatste heeft René etappe 5 verkort gereden, waarna hij moe maar voldaan de finish heeft bereikt. Chapeau René!

Giro di KiKa is een meerdaagse fietstocht bestaande uit 4 bergetappes en een afsluitende etappe op de Passo dello Stelvio (Classico; deze kan apart worden gereden). Het doel van deze fietstocht is zoveel mogelijk geld op te halen voor het kinderkankerfonds aan de hand van sponsorgeld die iedere renner dient te vergaren. Al het vergaarde geld gaat direct naar Kika. De kosten van de organisatie worden vergoed door het inschrijfgeld.