icon-arrow-right
HomeProjecten Mijnhardt Wonen

Mijnhardt Wonen

Zeist

De sfeer van vroeger, het luxe van nu.

 

De van oudsher geliefde pleisterplaats van de gegoede burger. De vele elegante buitenplaatsen tekenen nog steeds de sfeer. Evenals het alom aanwezige groen en de bossen. Het is chique buiten wonen voor wie zo’n omgeving zoekt: "Zeister Warande".

 

Het ontwerp van het plan is gebaseerd op het Hollands Classicisme, de stijl die eind 17e eeuw zo belangrijk werd en kenmerkend is voor Zeist en omstreken.

 

De Zeister Warande wordt een woonoord dat binnen ieders bereik ligt met verschillende typen woningen en een mooie diversiteit bouwvormen. Uiteraard omzoomd en doorsneden door groene begrenzingen. Wanneer de gebouwen er eenmaal staan, zal het lijken alsof het nooit anders is geweest. 

Het plan

Het plan voor de Zeister Warande voorziet vooralsnog in verschillende bouwvormen, uiteenlopend qua grootte, hoogte en aankleding van de buitenruimte. Bij elkaar telt het plan circa 155 wooneenheden. De bebouwing richt zich op de Utrechtseweg en vormt een eeinheid met het oude Zeist. De twee buitenplaatsen in het plangebied zijn gebaseerd op historische gegevens. De gebouwen worden verspreid tussen groenaccenten gepositioneerd en volledig ingepast in het landschap.

Het gebied "de Kleine Warande" krijgt huurappartementen, het gebied "de Grote Warande" bestaat uit een mix van appartementen en grondgebonden woningen voor de verkoop en of verhuur.

 

Update: Het nieuwbouwplan, dat voorheen Zeister Warande heette, heeft een nieuwe naam gekregen: Mijnhardt Wonen. Deze naam verwijst naar de farmaceutische fabriek van Andries Mijnhardt, die ooit op de locatie stond.

 

In het ontwerp is rekening gehouden om gefaseerd te bouwen waardoor de omgeving niet lang als een bouwplaats blijft uitzien. Ieder woongebouw wordt inclusief buitenruimten gerealiseerd. 

De werkzaamheden

WSP InfraOntwikkeling ontwerpt de inrichting van de buitenruimte en coördineert de realisatie van bouwrijpmaken tot en met woonrijpmaken. Een uitdaging binnen dit project zijn de diverse aangrenzende objecten en beperkte ruimte om de infra werkzaamheden te realiseren en in te passen. Met name de hoogteverschillen zorgen voor projectspecifieke oplossingen die uiteraard moeten passen bij de uitstraling van het plan.

Uitvoering

Inmiddels is er gestart met bouwen van de 76 luxe appartementen. Hieropvolgend worden 28 luxe apapartmenten en 49 grondgebonden woningen gerealiseerd.  

Contactpersoon

Roel Huijnen Projectmanager Neem contact op

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+