icon-arrow-right
HomeProjecten De Tuin van Elden

De Tuin van Elden

Elden

Op een prachtige locatie in Elden, ter plaatse van de voormalige Intratuin, wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld. Een uniek plan van circa 250 wooneenheden met keuze uit rijwoningen, tweekappers, appartementen, vrijstaande woningen en vrije kavels. Dit alles op steenworp afstand van de Arnhemse binnenstad! In het verleden is gestart met het slopen van oude kassen en kweekbakken, waarna het terrein bouwrijp gemaakt is. Om het gebied te ontsluiten zijn bouwwegen aangelegd. Vanwege de crisis op de woningmarkt heeft de woningbouw enige jaren vertraging opgelopen. De huidige prognoses geven aan dat de laatste woningen in 2022 opgeleverd worden.

WSP InfraOntwikkeling is door de ontwikkelaar gevraagd om als civiele partner dit proces te coördineren en uit handen te nemen (fase 2 tot het einde). Hiermee is gestart door het uitvoeren van een budgettoets op basis van het stedenbouwkundig plan. Op basis van deze budgettoets werd geconcludeerd dat het beoogde ontwerp niet overeenkwam met het beschikbare budget. Door vervolgens te sturen op het ontwerp heeft er een forse kostenoptimalisatie plaatsgevonden met behoud van de kwaliteit in het plan. WSP InfraOntwikkeling heeft hierna, in goed overleg met het waterschap, de gemeente en architect, de uitwerking tot een definitief inrichtingsplan aangestuurd, waarin de belangen en wensen van de betrokken partijen gewaarborgd bleven. Naast de coördinatie van het ontwerp zijn alle civiele werkzaamheden, zowel in het voorbereidingstraject als in de uitvoering, op basis van een taakstellend budget overgenomen van de klant. Dit betekent dat risico’s op het civiele vlak bij WSP InfraOntwikkeling komen te liggen.


Medio 2016 is gestart met de aanleg van kabels en leidingen, de aanleg van een aantal kunstwerken en het woonrijp maken van een aantal deelgebieden. Het uitvoeringsproces wordt, op verzoek van de projectontwikkelaar, ook door WSP InfraOntwikkeling begeleid om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Inmiddels is het project in de afrondende fase beland.

Contactpersoon

Sjoerd Blom Projectmanager Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Klant
  KWHP (KondorWessels Projecten)
 • Looptijd
  2016-2022
 • Omvang project
  250 wooneenheden
 • Ontwikkeling
  Gebiedsontwikkeling met een dorps karakter
 • Betrokken bedrijven
 • Projectcategorieën
  Lopende projecten

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Project update De Tuin van Elden:

Voorgaande jaren is hard gewerkt met een vast uitvoeringsteam om de tuin van Elden faseringsgewijs in te richtten. Naast het...

+